Politici pred voľbami za mreže

27. septembra 2023, plalik, Nezaradené

 

Zabudnime na liberálov, konzervatívcov, fašistov, lavičiarov, pravičiarov, progresívcov… Čo potrebujeme, sú rozumní a solídni politici. 

 

Prečo? Podstatnejšie pre nás je, či je nejaké riešenie racionálne a spravodlivé ako to, či má nálepku “liberálne”, “konzervatívne”, alebo nejakú inú. Umelo nafúknuté kultúrne vojny (LGBT, potraty, migranti a podobne) nás v skutočnom živote trápia oveľa menej ako to, či nám budú vládnuť podlí hlupáci. 

 

Nechceme, aby nám vládli babrácki táraji, ktorí naše peniaze rozkradnú alebo nekompetentne premrhajú a štát svojou neschopnosťou decimujú, či mafáni, pri ktorých nevieme, či sa domôžeme spravodlivosti. 

 

Politikov preto skúsme vtesnať do takejto mriežky

Odľahčene sa na ňu môžeme pozrieť aj ako na mapu: 

Každý z nás bude mať trochu iný pohľad na to, kde sa na tejto mape nachádzajú strany. Po desiatkach rokov pozorovania slovenskej scény bez toho, aby som mal politických obľúbencov (čo umožňuje objektívnejší pohľad) mi to vychádza nasledovne, vy si môžete predstaviť vlastnú verziu: 

Ak chcete vedieť viac o teórii tohto hodnotenia, odhadované pozície jednotlivých politikov, či poznámky k umiestneniu konkrétnych strán, môžete si pozrieť (a tí otrlí z vás aj prečítať) dlhý text na tomto odkaze

 

Dobre vyberte.