Založ si blog

Voľby 2016: Čo keby strany boli autá?

Musíte sa dostať z obce 2016 do mesta 2020, inak to nejde. Na výber máte toto:

 

SMER: Stará Volga obitá plechmi ojazdeného Ferrari. “Poď, nasadni, dobre bude, chľast bude, ženy budú, bezpečná jazda na istotu!” kričia týpci v nevkusných sakách. “Nestojíme na červených, maximálna pre nás neplatí, poliši sú naši, chápeš?” šibalsky mrknú. Vnútri cigaretový smrad, porozhadzované šuľce zväzkov bankoviek, pytlíky ukradnutých cenností, čosi v alobale. Vzadu nejasne vidno postavu s monoklom? “A šecko zadarmo!” Ktosi ti skúseným chmatom vezme peňaženku a hodí ju dozadu. “Hlavne drž hubu a krok s precedom, žiadne blbé otázky,” pošepnú.

 

SaS: BMW kabriolet so zdemolovanými nárazníkmi. “Sa ne$er a naskoč. Šábneme sa o benzín, hulivo je grátis. Pokecáme, sranda bude. Vzadu sa hipsterčí, tu vpredu akurát riešim tých migrantských zmrdov.”  

 

KDH: Obstaróžna, ale dobre udržiavaná a pekne umytá Škoda Octavia striedmej farby. Zo zrkadielka visí ruženec, na palubnej doske omšelá fotografia usporiadanej tradičnej rodiny. “Pochválen, mladý človeče. Radi Ťa zvezieme. Prisadni si k nám.” Po príjemnom rozhovore auto nečakane zastavuje pri kaplnke a celá posádka sa povinne zúčastní malej pobožnosti, lebo tak je to správne.

 

Most-Híd: Pristavia zánovný VW Passat. Kombi. Šofér sa sympaticky usmeje, distingovaná dáma vzadu pokynie na pozdrav a pokračuje v čítaní knihy. “Ponúkame rozvážny jazda, STK nám platí. V tretine cesty si dáme obchádzku, aby sme sa vyhli zápche. V aute sa nefajčí, ale budeme mať dve prestávky. O náklady sa podelíme podľa spravodlivého vzorca, ktorý pripravil kolega sediaci vzadu. V cieľovej destinácii budeme…” (ďalej už nepočúvaš).

 

SNS: Čierne SUV neurčitej značky s tmavými sklami, zdemolované v priekope. Vystrčí sa hlava: “Hoj vyčkaj Slovák môj, za chvíľu tu bude iné, lepšie. Si píš, vole!”

 

SIEŤ: Novučičký Škoda Superb, prudko zabrzdí a ešte raz poskočí dopredu. Trochu neprirodzene žoviálny vodič, na obleku ešte visačka: “Jééj, čáu! Naskoč, bude to super. Všetkých ich dáme!” Vystúpi mladá elegantná dáma, otvorí ti dvere. Na sedačkách sú ešte ochranné igelity a manuály k autu.

 

OĽANO-NOVA: Kresťanskými symbolmi pomaľovaný VW Microbus. Bodrý šofér otvorí dvere. “Vitaj, nastúp, zvez sa s nami.” V očiach sa mu zaiskrí. “Ale ak si niekedy zhrešil, zničím ťa.” Dvoma prstami si ukáže na oči a potom na teba. “Ideme banda!” Zatvorí dvere a dupne na plyn, venuje sa už len ceste, škrabe sa pritom zamyslene na hlave. Na sedadlách je pestrá zmes ľudí, čulo diskutujú, takmer sa hádajú a pritom sa smejú. Málokto si ťa všimol.

 


No a ak vám stručná analógia nestačí, môžete si prečítať napríklad toto.

Milý babráčik Podržtaška, kde sú premrhané slovenské miliardy?

03.04.2024

Vrchný mafián zavelí, poslušný podržtaška sklopí uší, stiahne chvost a poslúchne. To je snáď už jasné každému. Nezabudnime však, že okrem toho je to aj fušer zo sorty, ktorá premárnila Slovensku počas ficovlád miliardy. Jeden príklad za všetky – portál slovensko.sk a štátne informačné systémy s ním súvisiace, pár rokov dozadu. Za informatizáciu [...]

Politici pred voľbami za mreže

27.09.2023

Zabudnime na liberálov, konzervatívcov, fašistov, lavičiarov, pravičiarov, progresívcov… Čo potrebujeme, sú rozumní a solídni politici. Prečo? Podstatnejšie pre nás je, či je nejaké riešenie racionálne a spravodlivé ako to, či má nálepku “liberálne”, “konzervatívne”, alebo nejakú inú. Umelo nafúknuté kultúrne vojny (LGBT, potraty, migranti a [...]

Koncipientská zúfalosť Šefčovičových smerákov

27.03.2019

“Čaputová išla 70 km/h tam, kde je max 60 km/h!” “Pán Šefčovič, v čase, keď som tam išla 70tkou, bolo tam obmedzenie 80 km/h, už som Vám to niekoľkokrát vysvetlila, žiadny predpis som neporušila, len treba počúvať.” “Polícia potvrdila, že je tam (teraz) obmedzenie na 60, je to otázka interpretácie, treba si priznať chybu, blablabla, a okrem toho, neviem, či som [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 43432x
Priemerná čítanosť článkov: 3102x

Autor blogu

Kategórie