Založ si blog

Nie je Pussy ako Pussy

Kaliňákova polícia sa pochlapila a chytila hlúpučkú dievčinku, ktorá sa natočila, ako ciká na korán, páli ho, trepe pritom nezmysly a – pozor, to je podstatné – podnecuje na násilie k skupine obyvateľstva.

V ideálnom prípade by sme čakali, že prakticky všetci ľudia ten kúsok “ocenia” ako čin sprostučkého teliatka, ktoré zrejme potrebuje psychológa. Bohužiaľ, ochabnuté podbruško slovenského internetu sa opäť prejavilo a presvedčilo nás, že na zdravý rozum sa dnes nedá spoliehať.

Z čisto praktického hľadiska nás táto tupá “Johanka z Arku” možno dala (slovenskou vlajkou na pozadí) na radar nejakým podobne pomäteným džihádistom.

Osobne som za minimálne obmedzovanie slobody prejavu a v odôvodnených prípadoch – napríklad ohováranie, spomínané nabádanie na násilie a podobne; hanobenie presvedčenia je pre mňa viac v šedej zóne, hlavne kvôli ťažšie definovanej presnej hranici.

Problém je, že v elektoráte mentálnej úrovne “kotlebovolič” nachádzajú xenofóbne hlúposti tohto druhu živnú pôdu a v dnešnej dobe bublín na sociálnych sieťach bujnejú tak, že postaviť im nejakú silnejšiu hrádzu asi naozaj má svoje rácio.

Na celej diskusii ma zaujalo porovnávanie s Pussy Riot (napríklad opozičný islamofób Sulík, viď citovaný blog).

Pre pripomenutie – pod týmto menom vystúpili ruské punkerky v pravoslávnom kostole so spievanou (resp. skôr kričanou) “modlitbou za Putina”. Za to ich dobrotivý ruský súd poslal do väzenia na Sibíri.

Čo Pussy Riot možno zazlievať je výtržníctvo na mieste, ktoré je pre mnohých veriacich posvätné. Osobne by som to odmenil poriadkovou pokutou s prihliadnutím na kontext – plus/mínus umelecké vyjadrenie politického názoru. Ale určite nie väzením.

Okrem toho Pussy Riot žiadne náboženstvo nehanobili, na žiadne násilie nenabádali (a v neposlednom rade na rozdiel od toho nášho teliatka nemajú prázdno v hlave – s ich názormi sa dá alebo nedá súhlasiť, ale určite nejde o agresivitu prameniacu s úplnej neznalosti a hlúposti).

Pussy Riot svojským spôsobom poukazovali na prepletenie ruskej pravoslávnej cirkvi s putinovským režimom, KGBácku minulosť patriarchu a Putina, homofóbiu, ktorá za Putina v Rusku kvitne, atď.

Preto – nie je pussy ako pussy (a pro vás, pane Zemane, “pasi”).

Milý babráčik Podržtaška, kde sú premrhané slovenské miliardy?

03.04.2024

Vrchný mafián zavelí, poslušný podržtaška sklopí uší, stiahne chvost a poslúchne. To je snáď už jasné každému. Nezabudnime však, že okrem toho je to aj fušer zo sorty, ktorá premárnila Slovensku počas ficovlád miliardy. Jeden príklad za všetky – portál slovensko.sk a štátne informačné systémy s ním súvisiace, pár rokov dozadu. Za informatizáciu [...]

Politici pred voľbami za mreže

27.09.2023

Zabudnime na liberálov, konzervatívcov, fašistov, lavičiarov, pravičiarov, progresívcov… Čo potrebujeme, sú rozumní a solídni politici. Prečo? Podstatnejšie pre nás je, či je nejaké riešenie racionálne a spravodlivé ako to, či má nálepku “liberálne”, “konzervatívne”, alebo nejakú inú. Umelo nafúknuté kultúrne vojny (LGBT, potraty, migranti a [...]

Koncipientská zúfalosť Šefčovičových smerákov

27.03.2019

“Čaputová išla 70 km/h tam, kde je max 60 km/h!” “Pán Šefčovič, v čase, keď som tam išla 70tkou, bolo tam obmedzenie 80 km/h, už som Vám to niekoľkokrát vysvetlila, žiadny predpis som neporušila, len treba počúvať.” “Polícia potvrdila, že je tam (teraz) obmedzenie na 60, je to otázka interpretácie, treba si priznať chybu, blablabla, a okrem toho, neviem, či som [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 43546x
Priemerná čítanosť článkov: 3110x

Autor blogu

Kategórie