Založ si blog

Aký je Ficov a Kaliňákov podiel na vražde mladého muža a jeho dievčaťa? A aký je náš?

Novinára Jána Kuciaka a jeho frajerku zavraždili, vychádzajme v nasledujúcom texte z toho, že takmer s istotou kvôli jeho investigatívnej práci na rozkrádaní štátu, ktorý vedie 10 rokov Fico a Kaliňák je jeho “policajná” pravá ruka.

 

Nie, nemyslím si, že Fico či Kaliňák osobne stlačili spúšť. Ani to, že boli v prípade priamymi spolupáchateľmi.

 

(Hoci čítajúc o prepojení Ficovej “hlavnej radkyne” s talianskym podnikateľom vraj cicajúcim spolu so smerákmi dotácie o ktoré sa zavraždený novinár v poslednom čase zaujímal – asi by nás nemalo prekvapiť pri smerákoch už nič. Natíska sa otázka, koľko toho asi Fico od svojej radkyne vedel?)

 

Podiel našich babrákov na vražde je iný, slizkejší a rozplizlejší. Pripomeňme si – a vyhovejme pritom Ficovi, takže bez politickej korektnosti, bez servítok, vražda novinára je tak brutálna udalosť, že útlocit k zodpovedným politikom by bol nechutný:

 

Kaliňákovej polícii trvá veky, kým vôbec začne vyšetrovať evidentný primitívny podvod, keď “náš človek” (rozumej Kaliňákov a Ficov človek) Bašternák drzo ukradne štátu peniaze.

 

(A Fico ešte stále býva v Bašternákovom byte.)

 

Ale Kaliňákovej polícii nerobí problém veľmi rýchlo – “aby sa to stihlo do volieb” – začať buzerovať opozičných politikov typu Matovič (či dokonca prezidenta republiky) za potenciálne prešľapy skôr na úrovni daňovej optimalizácie, prehrabovať sa (za naše dane) v tisíckach papierov, aby vydolovali niečo aspoň ako-tak kompromitujúce a smerákom vyhovujúce. Namiesto toho, aby s rovnakou razanciou a zanietením riešili ďaleko dôležitejšie kauzy.

 

Keď sa ktosi pozrie Kaliňákovi na zúbky a odhalí na účte – hoci zrejme protizákonne – jeho klamstvá, polícia bleskovo nabehne a pochybnými metódami asi za hranicou zákona ho hneď začne “spracovávať”.

 

Keď obvinený Chovanec začne rozprávať o zapletení smerákov do podvodov s DPH, o “Robovi” Kaliňákovi a “Strapatom” Počiatkovi, polícia to namiesto vyšetrovania ututláva a pochybným spôsobom mu predlžuje väzbu. Nakoniec ho mafia vyštve zo Slovenska a je ticho. Vyšetrovateľa vyštvú z polície a ten jej prestane dôverovať.

 

Ako napreduje vyšetrovanie “nášho človeka Kočnera”?

 

Tieto vzorce správania sú podľa mňa čítankový prípad zneužívania funkcie. (Dúfam, že to aj ozdraveným orgánom v poficovskom Slovensku dôjde skôr, ako uplynie premlčacia doba – nie ako v prípade Mečiara.)

 

Najtragikomickejšie na mňa pôsobí babrácke “vyšetrovanie” evidentného volebného podvodu v prospech smerákov kdesi v rómskych osadách pod Tatrami, kde “skutok sa nestal” – a celý národ na to bezmocne v správach pozerá. Ako dôverovať takejto polícii?

 

Toto sú len niektoré z viditeľných prípadov, úplný vršok špičky ľadovca. Ľudia z rôznych kútov Slovenska mi rozprávajú, ako smeráci cicajú sústavne a komplet od komunálnej úrovne vyššie a “rozprávať o tom je nebezpečné”. Ani sa nepýtam, prečo niečo také nenahlásia polícii. Tomuto sa hovorí mafiánsky štát. Fico-Kaliňákov mafiánsky štát.

 

Keď človek vidí, koľko peňazí sa stráca v biednom zdravotníctve (nezabudnime na ikonické smerácke CT-čka), kde bežný človek rieši toaletný papier, či keď si spomenieme na miliardu EUR naliatych do “informatizácie”, ktorá je typicky smerácky zbabraná a poriadne nefunguje, tak si aj bez ďalších detailov vie predstaviť, koľko našich peňazí končí u rôznych pijavíc – “Fico-Kaliňákových ľudí”.

 

Mimochodom, viete si predstaviť miliardu EUR? To je akoby ste od narodenia do smrti každý deň dostal novú luxusnú limuzínu. Každý. Jeden. Deň. Skoro 30 tisíc dní, skoro 30 tisíc limuzín, vlastnili by ste 150 kilometrovú kolónu luxusných aut. To dá dokopy miliardu EUR.

 

Keď sa pýtam známych na Slovensku, prečo povedzme serióznejšie IT firmy tie smerácke pijavice nenahlásia, keď si prídu po “svoj podiel na lupe”, pozerajú na mňa oprávnene ako na naivku. Keď drzá pijavica náhodou narazí na jav nevídaný a človek pokus o korupciu nahlási (viď. Truban), vyšetrovanie ide do stratena, veď tvrdenie proti tvrdeniu.

 

Za túto atmosféru je zodpovedný Fico (zarábajúci “vlastnou hlavou”) s Kaliňákom. Fico, ktorý podľa Gorily bol kuť pikle s Haščákom z Penty v konšpiračnom byte, SMER, ktorý podľa Gorily slovami Haščáka citujem: “vypaľuje už v opozícii (čo bude keď sa dostane do vlády?)” Ďalej citujúc spis Gorila, píše sa rok 2006: “Kaliňák je podľa Haščáka mäkký chlap a nemá na [vyšetrenie káuz] žalúdok. Navyše sa chystajú na veľké lúpenie a budú mať čoskoro dosť starostí s vlastnými kauzami.”

 

Keby neumožnili svojim pijaviciam rozkrádať štát, nemal by novinár čo v takom rosahu namiesto polície vyšetrovať a neprišiel by o život. Keby ficovská korupcia nemala také obludné rozmery, riziko vraždy by bolo v podstate nulové – ani vypočítavý gauner nebude riskovať a vraždiť kvôli banálnej kauze. Pokiaľ by smerácky komplot za Fico-Kaliňákom korupciu negeneroval, ale naopak proti nej aktívne a účinne bojoval, nemusel to robiť zavraždený investigatívny novinár.

 

Je dokonca možné, že páchatelia rátali aj s tým, že akcieschopnosť a účinnosť polície pod babrákom Kaliňákom je už tak zdecimovaná, že dolapenie páchateľa reálne nehrozí. Pamätáte si ešte, že vyšetrovatelia rozkryli Kováčov únos prekvapivo svižne dokonca za mečiarizmu, až ich museli gauneri z vtedajšieho vedenia štátu vymieňať, kým ten správny “stredoslovák” nepozametal vec pod koberec? Kde je tá efektívnosť polície teraz? Dokonca tak vysoko viditeľný prípad ako vražda Ernesta Valka nie je dodnes objasnený a aj za ten pokrok, ktorý nastal vďačia skôr náhode? Kto zavraždil Daniela Tupého, alebo ako zomrel Gaulieder – dozvieme sa vôbec niekedy?

 

Nie nadarmo je Ficovou filozofiou “nevadí, že je náš babrák vo funkcii neschopný, hlavne, že je servilný”. Krajina trpí, ale smeráci prosperujú.

 

Pozor – vec je ešte absurdnejšia.

 

Zavraždený novinár tej Kaliňákovej polícii pred časom oznámil, že sa mu “náš človek Kočner” vyhráža. Polícia “konala” ako by ste pri Kaliňákovi čakali – buď nerobila nič, alebo si vec prehadzovala, aby to nakoniec zamietla pod koberec. A Kaliňák? Ten sa zavraždenému novinárovi vysmial. Nie, nerobím si srandu. Vysmial.

 

Nezdá sa síce, že vraždu má na svedomí Kočner, ale aj tak táto príhoda krásne vykresľuje nepredstaviteľný stav Fico-Kaliňákovho mafiánskeho Slovenska.

 

Fico je svojím agresívnym správaním k novinárom všeobecne známy. Ako typický zbabelý táraj sa nevie postaviť nepríjemným otázkam čelom, tak ich buď ignoruje (a upiera verejnosti právo na informácie o vláde), alebo dokonca novinárov verbálne napáda, samozrejme bez odpovedí k veci. Jeho vykrúcanie sa pri otázkach na návštevu gorilieho bytu je už komická klasika.

 

Toto je Fico-Kaliňákovská politická DNA. To sú ľudia, ktorí sa neváhajú spolčiť s Mečiarom, Slotom, o ktorých kolosálnych rozkrádačkach je zbytočné písať. Ktorí zveria slovenskú justíciu do rúk človeku ako Harabin. Ktorým nerobí problém ignorovať legitímne zvolenie generálneho prokurátora, ak im nevyhovuje, ako to spravila Ficova bábka Gašparovič. Len nedávno Ficov úhlavný priateľ Danko a jeho družina neuspeli s veľkou rozkrádačkou v školstve len preto, že to skúšali príliš primitívne a okato.

 

Táto zbojnícka družina nakazila organizmus Slovenska do takej miery, že vražda mladého človeka a jeho dievčaťa je síce šokojúcim, ale svojim spôsobom prirodzeným dôsledkom choroby.

 

Predstavte si, ako by to mohlo na Slovensku vyzerať, keby boli všetky tie pijavicami vycicané peniaze použité na reálne zveľaďovanie krajiny.

 

Fico s Kaliňákom majú morálne mimoriadne ohybné chrbtice, takže hrozné poznanie, čo na Slovensku napáchali ich dostihne snáď až na smrtelnej posteli.

 

Ale čo ich voliči?

 

A my, sme proti týmto podliakom dostatočne razantní?

Milý babráčik Podržtaška, kde sú premrhané slovenské miliardy?

03.04.2024

Vrchný mafián zavelí, poslušný podržtaška sklopí uší, stiahne chvost a poslúchne. To je snáď už jasné každému. Nezabudnime však, že okrem toho je to aj fušer zo sorty, ktorá premárnila Slovensku počas ficovlád miliardy. Jeden príklad za všetky – portál slovensko.sk a štátne informačné systémy s ním súvisiace, pár rokov dozadu. Za informatizáciu [...]

Politici pred voľbami za mreže

27.09.2023

Zabudnime na liberálov, konzervatívcov, fašistov, lavičiarov, pravičiarov, progresívcov… Čo potrebujeme, sú rozumní a solídni politici. Prečo? Podstatnejšie pre nás je, či je nejaké riešenie racionálne a spravodlivé ako to, či má nálepku “liberálne”, “konzervatívne”, alebo nejakú inú. Umelo nafúknuté kultúrne vojny (LGBT, potraty, migranti a [...]

Koncipientská zúfalosť Šefčovičových smerákov

27.03.2019

“Čaputová išla 70 km/h tam, kde je max 60 km/h!” “Pán Šefčovič, v čase, keď som tam išla 70tkou, bolo tam obmedzenie 80 km/h, už som Vám to niekoľkokrát vysvetlila, žiadny predpis som neporušila, len treba počúvať.” “Polícia potvrdila, že je tam (teraz) obmedzenie na 60, je to otázka interpretácie, treba si priznať chybu, blablabla, a okrem toho, neviem, či som [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 43480x
Priemerná čítanosť článkov: 3106x

Autor blogu

Kategórie